2020 11 01

Girlpower! Prinses Mabel en prinses Miriam werken samen

Mabel is blij met de samenwerking met de Spaans-Bulgaarse prinses Miriam in de strijd tegen kindhuwelijken. Op sociale media kondigden beide prinsessen, die zelf ook behoorlijk wat hebben meegemaakt, hun samenwerking aan.

Prinses Miriam is een succesvol ontwerpster van juwelen en heeft een bijzondere ‘I don’t’-trouwring ontworpen. Daarmee wil ze kindbruiden laten zeggen: ik zeg geen ‘ja ik wil’. De opbrengst van de ringen gaat naar ‘Vow for girls’, een organisatie die is opgezet om de strijd tegen kindhuwelijken te helpen financieren. Het geld gaat bijvoorbeeld naar kleine lokale organisaties, die daarmee in de eigen gemeenschap of regio campagne kunnen voeren of het onderwerp ter sprake kunnen brengen.

‘Vow For Girls – dat de naam ontleent aan de Engelse term voor een huwelijk sluiten: ’taking the vows’ – ondersteunt op haar beurt het werk van Girls Not Brides, de koepelorganisatie die prinses Mabel leidt in de strijd tegen kindhuwelijken. Een strijd die in deze coronatijd nog harder moet worden gevoerd dan voorheen omdat door de cocktail van onder meer een verslechterende economie, lockdowns, sluiting van scholen en toegenomen armoede weer meer meisjes worden uitgehuwelijkt.

Beide prinsessen wonen in Londen en samen poseerden ze – op anderhalve meter afstand – met hun ringen. “Haar ringen helpen kinderen die het risico lopen uitgehuwelijkt te worden om ‘nee, ik wil niet’ te zeggen. Wij geloven dat ieder meisje het recht moet hebben zelf te beslissen of, en zo ja wanneer en met wie ze trouwt”, merkte Mabel op.

LEES OOK:

Thaise koning krijgt zijn zin: demonstranten zijn opgepakt

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: Instagram @mabel.vanoranje.