Epaselect Thailand Royalty Coronation

Thaise koning krijgt zijn zin: demonstranten zijn opgepakt

In Thailand heeft de koning zijn invloed laten gelden. Geheel volgens zijn wens werden vrijdagavond leiders van de protestbeweging tegen de regering en voor hervorming van de monarchie meteen gearresteerd nadat ze uit voorlopige hechtenis waren vrijgelaten. De drie werden direct hardhandig in een busje geduwd en daarna afgevoerd naar een ander politiebureau, zo meldden waarnemers in Bangkok.

Het paleis bleek eerder deze week instructies te hebben gegeven aan Justitie dat de leiders van de studentendemonstraties absoluut niet op borgtocht vrij gelaten mochten worden. Die boodschap was vorige maand echter niet meteen opgevolgd door rechters en Anon Nampha en Panupong ‘Mike’ Jadnok kwamen weer vrij. Een nieuwe aanhouding volgde niet lang daarna, en ook andere studenten werden opgepakt en dit keer werd borgtocht geweigerd.

Vrijdag weigerde het Strafhof echter de hechtenis van de protestleiders nog langer te verlengen. Toen ze vrijdagavond echter naar buiten kwamen, stond de politie klaar om hen onmiddellijk te arresteren op basis van andere aanklachten. Dit tot woede van wachtende familie, vrienden en supporters.

LEES OOK:

Bijzonder! Máxima komt op tv met muzikaal programma

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.