Fotosessie koninklijk gezin

Fotomomentje: Koninklijk gezin poseert voor jaarlijks persmoment bij Huis ten Bosch

Bij Paleis Huis ten Bosch vindt vandaag een fotosessie plaats met koning Willem-Alexander, koningin Máxima en de prinsessen Amalia, Alexia en Ariane. Het koninklijk gezin ontvangt de media voor de traditionele fotosessie aan het begin van de zomervakantie.

Eerste keer

Het is de eerste keer sinds vorig jaar juli dat het koninklijk paar en hun drie dochters voor zo’n sessie poseren. Normaal gesproken vindt er twee keer per jaar een persmoment plaats. Vanwege de coronacrisis ging de wintersportvakantie naar Lech niet door, dus was er ook geen fotosessie eerder dit jaar. Er werd toen geen alternatief georganiseerd.

Na afloop van de fotosessie beantwoordt het koningspaar enkele vragen van verslaggevers. Vanwege corona moet de aanwezige pers aan verschillende regels voldoen. Zo moeten ze een vaccinatie- of herstelbewijs laten zien of een negatief testbewijs bij zich hebben.

Veranderingen

Na de zomer wacht het koninklijk gezin een aantal veranderingen. De prinsessen Amalia en Alexia zullen hoogstwaarschijnlijk minder thuis zijn in Paleis Huis ten Bosch. De 17-jarige Amalia slaagde vorige maand cum laude voor haar eindexamen, maar wil niet meteen studeren. Ze gaat eerst een tussenjaar nemen om te reizen, leuke bedrijven te leren kennen en andere dingen die ze later in haar leven niet meer kan doen.

Voetsporen

Alexia gaat na de zomer studeren aan het United World College of the Atlantic in Wales. Daarmee treedt ze niet alleen in de voetsporen van haar vader Willem-Alexander, maar ook in die van prinses Elisabeth van België. De school wordt gezien als één van de meest prestigieuze ‘middelbare scholen’ ter wereld. Ook de Spaanse prinses Leonor start er komend schooljaar.

LEES OOK: KONING BEZOCHT GISTEREN REDACTIE VAN BRABANTS DAGBLAD

Beeld & Bron: ANP