Eloise 1

Eloise: ‘‘ik ben gewoon een normaal meisje met een titel’’

De oudste dochter van prins Constantijn en prinses Laurentien, heeft voor het eerst een televisie-interview gegeven. Ze praatte bij het Jeugdjournaal onder meer over haar open Instagram-account, haar toekomst en haatreacties.

De afgelopen weken sloeg haar Instagram op hol nadat er over werd bericht in de media. Zo werd het bericht dat ze haar diploma had behaald breed opgepakt, wat haar veel berichtjes opleverde. “Er waren er een paar tussen die dan zeiden van: ze verdient het helemaal niet en ze heeft er sowieso geen moeite voor gedaan. Dat soort dingen.”

En dat liet Eloise niet zomaar gebeuren. “Ik heb toen gezegd: kan je een beetje opletten van wat je zegt. Ik was toen nog maar een 17-jarig kind. Heel veel mensen zeggen je moet geen aandacht geven aan die negatieve reacties. Alleen ik dacht: ik ga het gewoon doen want elke keer als er iets groots is, is er wel weer iets wat we fout hebben gedaan.”

Eloise heeft geen regels opgelegd gekregen voor haar sociale media gebruik. . “Ik heb geen regels. Ik weet gewoon van mezelf wat ik beter niet en wel kan posten. Als ik bijvoorbeeld een bikinifoto wil posten ga ik die niet op m’n open account posten.”

“Ik denk dat ik wel overkom als een open en authentiek persoon”, zegt Eloise over de belangstelling op Instagram. Ze heeft inmiddels meer dan 27.000 volgers. “Volgens mij is het ook wel leuk omdat ik een van de enigen ben die een open account heb van de familie en ik denk dat best veel mensen het leuk vinden om te zien van: oh, het is ook gewoon een normaal meisje. Ik zeg ook altijd maar: ik ben gewoon een normaal meisje met een titel. Ik kan er niets anders van maken eigenlijk. Het is niet dat ik me anders ga gedragen omdat ik in een speciale familie zit.”

Lees ook:

Luxemburgse erfgroothertog Willem doneert bloed

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: Instagram @eloisevanoranje

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen