Cute

Dit werk deed Máxima vóór haar huwelijk met Willem-Alexander

Maandag 17 mei is het zover: Máxima’s 50ste verjaardag! Wij blikken deze hele week alvast vooruit naar haar feestje met de leukste feitjes over onze koningin. Benieuwd naar wat voor werk de koningin deed voor haar huwelijk met Willem-Alexander? Lees dan snel verder.

In 1988 behaalde koningin Máxima op 17-jarige leeftijd haar baccalaureaat aan de Northlands School in een chique buitenwijk van Buenos Aires, de hoofdstad van Argentinië. Ze besluit Economie te studeren aan de Katholieke Universiteit van Argentinië (Universidad Católica Argentina). Tijdens haar studie werkt ze tussen 1989 en 1990 bij Mercado Abierto S.A. waar ze onderzoek doet naar op de financiële markt gerichte software. Ook doet ze tussen 1992 en 1995 ervaring op bij de verkoopafdeling van Boston Securities S.A. in Buenos Aires. En dat is niet het enige, want de jonge Máxima geeft ook Engelse les aan kinderen en volwassenen en les in wiskunde aan middelbare scholieren en eerstejaars studenten. 

Na haar afstuderen in 1995 begint het werkende leven. Het buitenland lonkt en vol dromen en ambities gaat ze vanaf 1996 aan de slag als Vice-President Latijns-Amerikaanse Institutionele Verkoop bij HSBC James Capel Inc. in New York. Vervolgens gaat ze vanaf begin 1998 tot augustus 1999 aan het werk bij Dresdner Kleinwort Benzon. Opnieuw als Vice-President, dit keer bij de afdeling Opkomende Markten. Dit is ook de periode dat ze Willem-Alexander leert kennen. April 1999 ontmoeten de twee elkaar namelijk op een feestje met gemeenschappelijk vrienden.

Máxima werkt vervolgens tot mei 2000 bij de Deutsche Bank in New York als Vice-President Institutionele Verkoop, waarna ze tot april 2001 gaat werken in Brussel bij het EU-kantoor van de Deutsche Bank. Een stuk dichter bij haar geliefde, die haar rond die tijd ten huwelijk vraagt! Na de bekendmaking van de verloving en het huwelijk begint de carrière van Máxima er een stuk anders uit te zien. Máxima heeft inmiddels echter bewezen dat de rol als prinses en nu als koningin haar perfect past. Nog steeds zet ze zich voor allerlei doelen en gebruikt ze haar kennis en ervaring in haar huidige werkzaamheden.

LEES OOK:

Eerste beelden interview Máxima: ‘‘Met een zwarte pruik ging ik Nederland verkennen’’

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: Koninklijk Huis. Beeld: RVD