De kogel is door de Grote Kerk: Prinsjesdag inderdaad op andere locatie

In de Ridderzaal in Den Haag is niet genoeg ruimte om de 1,5 meter afstand te bewaren. Dan maar minder mensen uitnodigen, zei de SP. Of uitwijken naar een andere locatie, dacht Tweede Kamer-voorzitter Arib. Dat laatste gaat nu gebeuren.

We meldden je gistermiddag het nieuwtje dat druk gediscussieerd werd over het mogelijk verplaatsen van Prinsjesdag – en daarmee dus ook de Troonrede door Willem-Alexander. Niet de dag zelf, wel de geplande activiteiten op de traditionele locatie: de Ridderzaal. En zojuist is besloten dat de Grote Kerk, tevens in Den Haag, de vervangende locatie zal zijn.

Ook in de Grote Kerk moet natuurlijk afstand bewaard worden tussen mensen. Mede daarom zijn gasten van genodigden dit jaar niet welkom. “Helaas is het dit jaar niet mogelijk dat Kamerleden gasten meenemen naar de Verenigde Vergadering”, meldt Tweede Kamer-voorzitter Arib in een informerende brief over de gewijzigde plannen. In de Grote Kerk is wel voldoende ruimte voor alle 225 Kamerleden en het kabinet. Al zou corona in september nog roet in het eten kunnen gooien. Mocht er tegen die tijd sprake zijn van een nieuwe golf besmettingen, dan kan het programma verder versoberd worden.

Lees ook:

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen