Nieuwtje: Prinsjesdag mogelijk verplaatst naar deze locatie

Het zou goed kunnen dat Prinsjesdag – en dus ook de Troonrede – dit jaar niet plaatsvindt in de Ridderzaal in Den Haag. Daar is namelijk niet voldoende ruimte om iedereen op 1,5 meter afstand van elkaar te laten zitten.

Er bestaat een kans dat dit jaar wordt gekozen voor de Grote Kerk, tevens in Den Haag. Dit meldde Tweede Kamer-voorzitter Khadija Arib vanmiddag. Overigens kunnen ook in de Grote Kerk minder mensen dan gebruikelijk terecht. Een ander voorstel is daarom om naast te kiezen voor een andere locatie, ook de partners van politici en andere gasten dit keer niet uit te nodigen.

Zo snel als het kan, laat het bestuur van de Tweede Kamer weten wat er definitief besloten zal worden. De SP opperde bijvoorbeeld om wél de Ridderzaal aan te houden, maar dan met drastisch minder genodigden. “Niet iedereen hoeft aanwezig te zijn. Het is sowieso niet goed om met honderden mensen bij elkaar te zitten”, aldus SP-kamerlid Michiel van Nispen. De verwachting is dat ook in september – Prinsjesdag wordt altijd op de 3de dinsdag in september gehouden – nog altijd de meeste coronamaatregelen van toepassing zijn. Gekeken wordt dus naar een scenario waarbij Prinsjesdag kan doorgaan, maar in aangepaste vorm.

Lees ook:

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen