Dé foto’s van het jaar: Oranjes in de Oostenrijkse sneeuw

Met het weer hadden ze al geluk, voldoende sneeuw om er een echte wintersportvakantie van te kunnen maken.

Het is weer zover, hét persmoment van het jaar met onze koninklijke familie in de hoofdrol. Vanochtend werden de Oranjes door tientallen naar Lech afgereisde fotografen vastgelegd. We zetten de belangrijkste feitjes en gebeurtenissen voor je op een rijtje:

De familie was ontspannen en geduldig. Er werd, los van de familiefoto’s waar iedereen op schittert, een mooi drie-generatie-beeld gecreëerd waarbij Beatrix, Willem-Alexander en Amalia gezamenlijk poseerden.

Claus, kleinzoon van Beatrix, viel extra op in zijn knaloranje ski-jas.

De fotosessie vond een dag later plaats dan de afgelopen jaren gebruikelijk was geworden.

De exacte locatie van de shoot is Oberlech, een plek die voor een grotere groep (fotografen, journalisten) gemakkelijker bereikbaar is.

In de buurt van de plek waar de foto’s genomen worden, is tevens een accommodatie waar de familie zich in alle rust kan voorbereiden op de sessie. Dit is ook waar Beatrix zich terugtrekt als haar zoons met hun gezinnen een aantal afdalingen doen voor de aanwezige pers.

Als een mediabedrijf zich niet aan de gehanteerde mediacode houdt die is ingesteld om de privacy van de familie te waarborgen, kan zo’n bedrijf worden uitgesloten van deelname aan de sessie. Dit jaar bleek dat voor één mediabedrijf het geval te zijn.

In de oude kerk van het wintersportdorp brandt een kaars voor prins Friso, die in februari 2012 in Lech een ski-ongeluk kreeg en in 2013 aan de gevolgen hiervan overleed.

 

LEES OOK:

Bron: ANP. Beeld: ANP