Constantijn: ‘coronatijd betekent uitdagingen, maar ook kansen’

Prins Constantijn deelt wel vaker zijn visie over Nederland, technologie en de toekomst. In deze coronatijd ziet hij natuurlijk de enorme uitdagingen, maar hij gelooft ook zeker dat de huidige situatie kansen en mogelijkheden biedt.

De 51-jarige prins – en jongste zoon van Beatrix – werkt in de wereld van de (tech-)start-ups. En spreekt zich onder meer op Twitter weleens uit over investeringen, fatsoenlijk omgaan met personeel in deze lastige tijden en over kansen en uitdagingen. Hij heeft nu ook een interview gegeven aan Enlit Europe, een overkoepelend klimaatplatform voor Europa. Paddy Young, directeur van Enlit en Marcel Beukeboom, speciaal gezant voor het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, mochten de prins interviewen.

Constantijn ziet de coronacrisis vooral als een opstuwer voor start-ups. Alles raakt in een stroomversnelling. Beslissingen worden sneller genomen, knopen eerder doorgehakt. Bedrijven in de start-up-scene zijn sowieso meer “on trend” volgens de prins. Ze spelen veel sneller in op wat er nu gaande is, dan traditionele bedrijven meestal doen.

Verder vindt Constantijn dat deze crisistijd juist de kans biedt om effectief vooruit te kijken. Hij meent dat de ondersteuningspakketten broodnodig zijn, maar wel zouden moeten besteed worden aan grote, duurzame transities. Niet aan zaken die op dit moment eigenlijk al niet meer duurzaam zijn. “Covid heeft de blik op de horizon verkort”, zo zegt hij. “Nu is het tijd om te investeren.”

Constantijn Oktober 2020

LEES OOK:

Het is bijna kunst: Eloises make-up-foto’s op Instagram

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP, Koninklijk Huis