Naamloos

Bezoekers weer welkom in tuinen Paleis Soestdijk

Goed nieuws! Deze zomer heropent Paleis Soestdijk de koninklijke tuinen. Bezoekers zijn vanaf 1 juli weer welkom op woensdag en vrijdag. De tuinen kunnen dan onder begeleiding worden bezocht. Dat de tuinen weer even open gaan heeft mede te maken met de coronacrisis, waardoor veel mensen dit jaar in eigen land op vakantie of op stap zullen gaan. Eigenaar Maya Meijer wilde mensen de kans geven “zo’n bijzondere plek te kunnen zien.”

Begin dit jaar sloot Paleis Soestdijk al de deuren én de omliggende tuinen voor het publiek als voorbereiding op de ingrijpende renovatie die door MeyerBergman Erfgoedgroep. Dat wil van de vroegere woning van koningin Juliana en prins Bernhard een soort nationale etalage maken, waarin het beste van ‘Made by Holland’ wordt getoond: innovaties op de terreinen energie, water, voedsel en gezondheid.

Er zijn allerlei plannen bedacht om de opknapbeurt die miljoenen kost te kunnen betalen. Zo komen er bijvoorbeeld appartementen en een hotel. Maya Meijer hoopt dat wanneer alle goedkeuringen van gemeente en provincie binnen zijn het paleis in 2023 open kan gaan met de nieuwe bestemming.

Lees ook:

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen