Prinses Beatrix Bij Jubileumviering Vrouwen Van Nu

Beatrix woont jubileumviering ‘Vrouwen van Nu’ bij

Vanochtend was prinses Beatrix in Apeldoorn. In Theater Orpheus vindt daar vandaag de jubileumviering van organisatie Vrouwen van Nu plaats. Ooit opgericht als de Nederlandse Bond van Boerinnen en andere Plattelandsvrouwen.

Het jubileumjaar was eigenlijk vorig jaar al (90-jarig bestaan), maar de viering wordt dit jaar ingehaald. Het is een landelijke vereniging, waarvan Beatrix sinds 2005 beschermvrouwe is. De organisatie stelt zich het doel de kracht van individuele vrouwen te versterken, hun talenten te benutten en een vrouwelijk geluid te laten blijven horen in de samenleving.

Eén van de sprekers was Cheyenne Haatrecht, zij is plaatsvervangend districtschef bij de Amsterdamse politie en de 7de winnaar van de ‘Verschilmakerprijs’ van Vrouwen van Nu. Beatrix mocht op het podium een jubileumkunstwerk onthullen, gemaakt door een studente van ArtEZ Academie voor Beeldende Kunsten.

Ook ging Beatrix in gesprek met verschillende leden van de organisatie, die uit alle windstreken kwamen. Vrouwen van Nu heeft zo’n 32.000 leden in totaal.

Beatrix Bij Vrouwen Van Nu Screenshot Instagram Oktober 2021

LEES OOK:

4x samen op de foto: Laurentien en Máxima

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP, Instagram @koninklijkhuis