Netherlands Royalty

Baas Alibaba vroeg Máxima om mondkapjes

Een opmerkelijk nieuwtje vandaag. Het AD kwam er – na navraag – achter dat vorig jaar in februari een verzoek over een levering van mondkapjes bij koningin Máxima werd gedaan. Lees even hoe het zit…

Het gaat om februari 2020, nu een jaar geleden dus. In ons land was toen nog geen coronabesmetting vastgesteld, maar in China natuurlijk wel. En in die maand heeft de grote baas van Alibaba (waaronder ook AliExpress valt) een opvallend verzoek gedaan, bij onze eigen Máxima!

Het Aziatische land kampte op dat moment met tekorten aan beschermingsmiddelen. Jack Ma poogde in contact te komen met Máxima, in de hoop dat zij hem en China zou kunnen helpen aan Nederlandse mondkapjes. Er is niet bekendgemaakt of en zo ja, hoe onze koningin op dit verzoek heeft gereageerd.

Het AD ontdekte dat dit verzoek was gedaan aan Máxima door een beroep te doen op de WOB, de Wet Openbaarheid van Bestuur. De krant kreeg daarmee (delen van) stukken in handen waaruit ze de vraag om mondkapjes van Ma aan Máxima konden afleiden.

Netherlands Royalty

LEES OOK:

Zo ziet het nieuwe en passende mondkapje van Willem-Alexander eruit

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP