Koning Reikt Koninklijke Prijs Voor Vrije Schilderkunst 2020 Uit (rotapool)

Zo ziet het nieuwe en passende mondkapje van Willem-Alexander eruit

Willem-Alexander hoeft niet langer te worstelen met afzakkende mondkapjes, zoals eerder deze week bij een werkbezoek aan Leiderdorp. Donderdag beleefde een nieuw blauw koninklijk mondkapje, met een discreet kroontje en een oranje binnenvoering, zijn première.

Donderdagmiddag in het Koninklijk Paleis in Amsterdam bij de uitreiking van de Koninklijke Prijs voor de Vrije Schilderkunst hadden ook leden van de hofhouding over eenzelfde exemplaar, waardoor ze ook makkelijker als zodanig te herkennen zijn. De laatste weken zijn er verschillende modellen uitgeprobeerd, maar dit mondkapje sluit goed af en zakt ook niet af bij het praten zoals de koning in Leiderdorp overkwam. Hij moest toen steeds de vinger op de neus houden om te voorkomen dat die niet meer bedekt was. Bij de rondgang langs de kunstwerken in het paleis deed dat probleem zich niet voor.

In het paleis werden de coronaregels strak gehandhaafd. In de immense Burgerzaal, waar meer dan 400 mensen terechtkunnen, stonden nu slechts dertig stoeltjes opgesteld, met de voorgeschreven afstand van 1,5 meter. De schilderijen waren ook anders tentoongesteld dan gebruikelijk, omdat bij de openstelling opstoppingen van publiek voorkomen moet worden.

LEES OOK:

Wow! Prins William reikt milieu-awards uit van miljoenen euro’s

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.