The Royal Couple Closes The First Six Months With A Photo Session

Ai: Argentijnse media omschrijven Amalia als ‘plus-size’

‘Een prinses die haar puberteit zonder taboes beleeft en haar figuur van echte vrouw verdedigt,’ schrijft Argentijns roddelblad Caras. Amalia wordt beschreven als ‘plus size’ en dat zorgt voor behoorlijk wat woede en verontwaardiging.

‘De oudste dochter van Máxima toont trots haar ‘plus size,’ staat onder haar foto die gemaakt werd tijdens de jaarlijkse zomerfotosessie. De focus op het lichaam van de zestienjarige Amalia wordt van alle kanten veroordeeld en de twee grootste nationale kranten Clarín en La Nacion trekken stevig van leer tegen de veroordelende opmerkingen van Caras.

“Wat is een’ plus size’-look? Het nieuwe eufemisme om te zeggen ‘dik’?” vraagt Lala Pasquinelli van de organisatie ‘Mujeres que no fueron tapa’ (Vrouwen die de voorpagina niet halen) zich af in gesprek met Teleshow. “Is het niet pesten om op de omslag van een tijdschrift te wijzen op het lichaam van een tiener en aan te geven dat ‘ze niet aan de norm voldoet’ omdat het ‘plus size’ is? Omdat je geen slanke prinses bent? Waar moet je je tegen verdedigen?” Ook in de radioshow Los Angeles de la Mañana werd commentaar geleverd. “Je moet praten over de waarden die mensen hebben, niet of ze dik of mager zijn”, zei Fernanda Iglesias boos.

Héctor Maugeri, adjunct-hoofdredacteur van Caras, verdedigde de keuze door te zeggen dat Amalia juist is gekozen als voorbeeld voor andere meisjes die worden gepest, om te laten zien dat ze zich niet hoeven te schamen. De Rijksvoorlichtingsdienst liet weten verder niet te reageren op de tumult.

Lees ook:

Goed nieuws! Deel koninklijke paleizen weer open voor publiek

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen