4e6a38b6a92b1f58ed4c4c4b17307f42

Goed nieuws! Deel koninklijke paleizen weer open voor publiek

Donderdag heeft het Koninklijk Paleis in Amsterdam het aantal dagen dat het open is voor publiek met een dag per week uitgebreid. Nu kunnen bezoekers het paleis op de Dam tot eind augustus wekelijks vier dagen per week bezoeken: donderdag, vrijdag en het weekeinde.

In Paleis Noordeinde is het helaas onmogelijk om afstand te houden. De deuren blijven dus nog even gesloten. Hetzelfde geldt voor nog een aantal koninklijke paleizen in Europa. Zo blijven de deuren gesloten van het Koninklijk Paleis in Brussel, het Koninklijk Paleis in Oslo en het Palais Princier in Monaco. Daar vervallen op twee na ook de zomerconcerten en die zijn dit jaar alleen toegankelijk voor een door prins Albert II uitgenodigd publiek.

Het Buckingham Palace blijft ook nog even gesloten, maar Windsor Castle en Palace of Holyroodhouse in Edinburg zijn donderdag wel opengegaan. In Madrid worden bezoekers weer verwelkomd  in het Palacio del Oriente. Verder zijn het Koninklijk Paleis in Stockholm, het groothertogelijk paleis in Luxemburg en het paleismuseum van Amalienborg in Kopenhagen geopend. In Denemarken is deze zomer een expositie van de kleding die Jørgen Bender heeft gemaakt voor prinses Benedikte.

Lees ook:

Paleisbezoekers worden virtueel door prins Charles verwelkomt

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen