5x Beatrix in beeld

Ze was 33 jaar koningin van ons land. Iedereen herkent haar kapsel uit duizenden. Ze kreeg 3 zoons, samen met echtgenoot Claus, en heeft 8 kleinkinderen. Wij laten je vandaag Beatrix in beeld zien. 5x totaal anders.

Beatrix Wilhelmina Armgard, Prinses der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau, Prinses van Lippe-Biesterfeld. Het is nogal een naam, als deze wordt voorgelezen ’s ochtends in de klas door de meester. Roepnaam: Beatrix. Wij zetten 5 foto’s van Beatrix in compleet verschillende situaties voor je op een rijtje.

Klassieker uit 1981. Het gezin verhuisde naar Huis ten Bosch, waar deze foto’s in de tuin genomen werden. Een prachtig tijdsbeeld. Een gelukkige Beatrix.

Beatrix 1

In maart van vorig jaar hielp de prinses mee met het sorteren en schoonmaken van muziekinstrumenten. Gekleed in een comfortabele witte bodywarmer en met Constantijn aan haar zijde, maakte ze er een nuttige dag van.

Beatrix 2

Op Saba mocht Beatrix een nieuw wandelpad openen. Niets geen kapsones, gewoon met de nette schoenen de modder in en de route onthullen. Let ook even op de doodnormale gele handdoek die werd gebruikt voor de onthulling.

Beatrix 3

Wat een prachtige foto is dit toch. Gemaakt ter gelegenheid van haar tachtigste verjaardag. Labrador Asher kijkt bijna verliefd naar zijn bazinnetje.

Beatrix 4

En natuurlijk mag een foto in de sneeuw niet ontbreken. De Oranjes en Lech zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. We zien een hartelijke ‘Bea’ die liefdevol geflankeerd wordt door zoon Willem-Alexander en kleindochter Amalia – die trouwens al een kop groter is dan haar oma.

Beatrix 5

Lees ook:

Heerlijke foto’s van Beatrix met haar kleinkinderen

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Beeld: Instagram @koninklijkhuis / RVD

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen