×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • “Willem-Alexander lobbyde voor Camiel Eurlings”

  NRC publiceert zaterdag reconstructie opvolging als IOC-lid

  Het NRC schrijft zaterdag dat koning Willem-Alexander heeft voorkomen dat André Bolhuis, de voorzitter van sportkoepel NOC*NSF, hem zou opvolgen als lid van het Internationaal Olympisch Comité (IOC). Willem-Alexander was destijds echter nog geen staatshoofd, maar troonopvolger. Hij zou persoonlijk de kandatuur voor Camiel Eurlings hebben gearrangeerd. De oud-minister en huidig president-directeur van KLM weigerde in eerste instantie, maar zou na 'zware koninklijke druk' toch toegehapt hebben. Bolhuis zou om verschillende redenen niet geschikt zijn bevonden. Het IOC en Willem-Alexander, die daarin werd gesteund door IOC-erelid Hein Verbruggen, vielen onder andere over zijn hoge leeftijd.Al in 2010 begon volgens NRC de zoektocht naar een jonge kandidaat die in 2028 of later de Spelen naar Nederland zou kunnen halen. Als 66-jarige was Bolhuis daarom ongeschikt IOC-leden moeten op hun zeventigste bovendien terugtreden. In juni 2011 schreven Willem-Alexander en IOC-erelid Hein Verbruggen een brief aan het NOC*NSF-bestuu, waarin zij hun profielschets verduidelijkten. Het NRC heeft deze brief in handen en publiceert later zaterdag een reconstructie. Op 10 september is de officiële (formele) voordracht van Camiel Eurlings op de IOC-Sessie in Buenos Aires.


  Het NRC schrijft zaterdag dat koning Willem-Alexander heeft voorkomen dat André Bolhuis, de voorzitter van sportkoepel NOC*NSF, hem zou opvolgen als lid van het Internationaal Olympisch Comité (IOC). Willem-Alexander was destijds echter nog geen staatshoofd, maar troonopvolger. Hij zou persoonlijk de kandatuur voor Camiel Eurlings hebben gearrangeerd. De oud-minister en huidig president-directeur van KLM weigerde in eerste instantie, maar zou na ‘zware koninklijke druk’ toch toegehapt hebben. Bolhuis zou om verschillende redenen niet geschikt zijn bevonden. Het IOC en Willem-Alexander, die daarin werd gesteund door IOC-erelid Hein Verbruggen, vielen onder andere over zijn hoge leeftijd.

  Al in 2010 begon volgens NRC de zoektocht naar een jonge kandidaat die in 2028 of later de Spelen naar Nederland zou kunnen halen. Als 66-jarige was Bolhuis daarom ongeschikt IOC-leden moeten op hun zeventigste bovendien terugtreden. In juni 2011 schreven Willem-Alexander en IOC-erelid Hein Verbruggen een brief aan het NOC*NSF-bestuu, waarin zij hun profielschets verduidelijkten. Het NRC heeft deze brief in handen en publiceert later zaterdag een reconstructie. Op 10 september is de officiële (formele) voordracht van Camiel Eurlings op de IOC-Sessie in Buenos Aires.

  31 augustus 2013 - 09:56