×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Willem-Alexander en Máxima wandelen kort door Zweden

  Willem-Alexander en Máxima wandelen kort door Zweden

  Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben maandag tijdens hun kennismakingsbezoek aan Zweden een korte wandeling gemaakt van de Riksdag, het parlement, naar het kantoor van premier Fredrik Reinfeldt. Onderweg kregen ze bloemen aangeboden en werden ze toegezwaaid door een handvol Nederlanders die daarvoor speciaal naar de oude stad van Stokholm waren gekomen. De ontmoeting met Reinfeldt was het slotstuk van het 6 uur durende bezoek. Oorspronkelijk zou maandag België worden bezocht. De datum kwam echter vrij toen de Belgische koning Albert aftrad. Het protocol schrijft voor dat het kortst regerende staatshoofd eerst op visite gaat bij een langer regerende. Dat is door de troonswisseling in Brussel niet langer Willem-Alexander maar koning Filip. Die komt op 8 november dan ook naar Nederland.


  Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben maandag tijdens hun kennismakingsbezoek aan Zweden een korte wandeling gemaakt van de Riksdag, het parlement, naar het kantoor van premier Fredrik Reinfeldt.
  Onderweg kregen ze bloemen aangeboden en werden ze toegezwaaid door een handvol Nederlanders die daarvoor speciaal naar de oude stad van Stokholm waren gekomen. De ontmoeting met Reinfeldt was het slotstuk van het 6 uur durende bezoek.
  Oorspronkelijk zou maandag België worden bezocht. De datum kwam echter vrij toen de Belgische koning Albert aftrad. Het protocol schrijft voor dat het kortst regerende staatshoofd eerst op visite gaat bij een langer regerende. Dat is door de troonswisseling in Brussel niet langer Willem-Alexander maar koning Filip. Die komt op 8 november dan ook naar Nederland.
  In Zweden kreeg het koningspaar in het Koninklijk Paleis een lunch aangeboden door koning Carl XVI Gustaf. Door de visite van Willem-Alexander heeft de Zweedse koning protocollair de handen vrij volgend jaar voor de viering van 400 jaar diplomatieke betrekkingen naar Nederland te komen. Zweden opende in 1614 zijn eerste buitenlandse post in Nederland.
  Het bezoek aan Zweden was het zevende kennismakingsbezoek van Willem-Alexander en Máxima. Bezoeken aan Colombia en Venezuela, buurlanden in het Caribisch deel van het koninkrijk, worden voorbereid. Die zouden kunnen plaatsvinden aansluitend op de rondreis langs de Antillen in november.

  14 oktober 2013 - 17:02