×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Wereld rouwt mee met Oman

  Minister Blok prijst inspanningen sultan Qaboos

  Wereld rouwt mee met Oman

  Vanuit de hele wereld stromen in Oman condoleances binnen na het overlijden van sultan Qaboos.


  “Zijn onvermoeibare inspanningen voor vrede en stabiliteit in het Midden-Oosten zullen niet worden vergeten”. Schreef minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken in een reactie op Twitter na ontvangst van ‘het droevige nieuws’.

  Koning Salman en kroonprins Mohammed van buurland Saudi-Arabië lieten weten dat zij deelden in het verdriet van hun ‘broeders in Oman’. Het Saudische hof is in rouw, aldus het nationale persbureau. In de Verenigde Arabische Emiraten zijn in naam van president sjeik Khalifa, de emir van Abu Dhabi, drie dagen van nationale rouw afgekondigd. “Onze condoleances aan onze broeders in Oman”, schreef sjeik Mohammed bin Rashid, de emir van Dubai in een boodschap.

  Koning Abdullah van Jordanië herinnerde aan de grote vriendschap tussen zijn vader wijlen koning Hoessein en sultan Qaboos. “We hebben een wijs leider verloren, een dierbare vriend van mijn vader en iemand die Jordanië steunde in Arabische en islamitische zaken”, aldus de koning.

  Verlicht leider

  Zijn stiefmoeder koningin Noor, de laatste echtgenote van Hoessein, reageerde eveneens op Twitter. “Diep bedroefd door het nieuws van het overlijden van sultan Qaboos. Een dierbare vriend van mijn echtgenoot en een verlicht leider die een belangrijke rol heeft gespeeld als bemiddelaar in een turbulente, verdeelde regio.”

  Emir Tamim van Qatar kondigde drie dagen van nationale rouw af en sprak van een ‘droevige dag voor alle volken van de Golfstaten’. Reacties waren er onder meer ook uit Pakistan en India en van de Britse premier Boris Johnson. De Roemeense kroondraagster Margareta stuurde condoleances naar de nieuwe sultan Haitham, zo liet haar secretariaat zaterdagmiddag weten.

  11 januari 2020 - 15:27