×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Verwarring over lot van ex-bijvrouw Thaise koning

  Niemand durft bericht te bevestigen of te ontkennen

  Verwarring over lot van ex-bijvrouw Thaise koning

  Op internet zijn de afgelopen 24 uur beelden opgedoken die gemaakt zouden zijn bij de crematie van Sineenat 'Koi' Wongvajirapakdi, de in oktober aan de kant gezette bijvrouw van de Thaise koning Vajiralongkorn.


  Deze was ‘vanwege ondankbaarheid en samenspannen tegen de wettige echtgenote van de koning’, gevangen gezet. Ze zou volgens onbevestigde en vooralsnog oncontroleerbare berichten zijn overleden.

  Op sociale media zoemde dat ‘nieuws’ de hele dag rond. Maar omdat in Thailand alles wat ook maar een beetje te maken heeft met het koningshuis valt onder de draconische wetten die majesteitsschennis straffen, durfde niemand om bevestiging of ontkenning van de berichten te vragen. Sineenat Wongvajirapakdi is nadat ze uit de gratie raakte als ‘nobele gemalin’ een taboe onderwerp.

  “Betrouwbare bronnen zeggen dat ‘Koi’ recent is overgeplaatst van de Klong Prem gevangenis naar de beruchte persoonlijke gevangenis van de koning in het Thaweewattana paleis”. Dat twitterde journalist Andrew MacGregor Marshall vrijdag. “Maar ik kan niet bevestigen dat de geruchten dat ze dood is, waar zijn.”

  Verbod

  MacGregor Marshall schrijft veel en vaak over het Thaise koningshuis. Zijn werk is in Thailand verboden en zijn bijdragen op Facebook zijn in Thailand niet te lezen. Daarvoor heeft het regime Facebook opdracht gegeven ze te blokkeren. Hij meldde eerder vrijdag de commotie rond de voormalige concubine, over wie hij al had geschreven lang voordat de koning haar halverwege vorig jaar plotseling een officiële status gaf.

  Volgens de Schot zijn de opnamen het beste te verifiëren door mensen die de familie van Sineenat Wongvajirapakdi kennen, en de rouwenden bij de crematie kunnen identificeren. “Is dat haar familie?”, vroeg MacGregor Marshall. Een antwoord is er nog niet.

  4 januari 2020 - 17:08