×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Veel koninklijke gasten op tribune Sotsji

  Willem-Alexander en Máxima niet de enige royals bij Spelen

  Veel koninklijke gasten op tribune Sotsji

  Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn vrijdagavond niet de enige koninklijke gasten bij de opening van de Olympische Winterspelen in Sotsji. Op de tribune van het Fisht-stadion komen ze ook groothertog Henri van Luxemburg tegen, samen met diens zoon prins Félix.


  Prins Albert II van Monaco en zijn vrouw prinses Charlène zijn eveneens aanwezig, net als de Britse prinses Anne, de Deense kroonprins Frederik, prinses Nora van Liechtenstein en emir Tamim van Qatar.

  Willem-Alexander is voor de plechtigheid uitgenodigd door het Internationaal Olympisch Comité waarvan hij sinds vorig jaar september, toen hij zijn gewone lidmaatschap moest opgeven, erelid is. Henri, Albert, Anne, Frederik, Nora en de emir zijn allen lid van het IOC. In Luxemburg, Monaco en Qatar wordt het lidmaatschap niet onverenigbaar gevonden met de functie van staatshoofd.

  Rutte

  In totaal zijn vrijdag 44 staatshoofden- en regeringsleiders, onder wie ook minister-president Mark Rutte, VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon, de Japanse premier Shinzo Abe en president Xi Jinping van China, bij de ouverture in Sotsji. In de komende dagen komen ook kroonprins Haakon van Noorwegen en zijn ouders koning Harald en koningin Sonja naar Rusland, net als het Zweedse koningspaar Carl Gustaf en Silvia.

  Aan de Spelen neemt een recordaantal van 88 landen en gebieden deel, waaronder de nieuwkomers Tonga, Paraguay en Oost-Timor.

  7 februari 2014 - 15:32