×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Toespraak kroonprinses Mary op festival

  Toespraak kroonprinses Mary op festival

  Gelijkheid tussen man en vrouw. Daarvan wordt de wereld beter. Dat was de strekking van de toespraak die de Deense kroonprinses Mary afgelopen zaterdagavond hield op het Golden Citizen Festival in New York. Het gratis festival werd door ruim 60.000 mensen bezocht. Die konden kijken naar optredens van Stevie Wonder, Kings of Leon, Alicia Keys en John Mayer. Ook Bono van U2 was bij het evenement dat werd georganiseerd om aandacht te vragen voor de armoede in de wereld.


  Gelijkheid tussen man en vrouw. Daarvan wordt de wereld beter. Dat was de strekking van de toespraak die de Deense kroonprinses Mary afgelopen zaterdagavond hield op het Golden Citizen Festival in New York.
  Het gratis festival werd door ruim 60.000 mensen bezocht. Die konden kijken naar optredens van Stevie Wonder, Kings of Leon, Alicia Keys en John Mayer. Ook Bono van U2 was bij het evenement dat werd georganiseerd om aandacht te vragen voor de armoede in de wereld.
  Kroonprinses Mary zei in haar toespraak, die te lezen is op de site van het Deense Koninklijk Huis, dat gelijkheid van man en vrouw een belangrijke kwestie is waar ze zich voor zal blijven inzetten. “Ik wil een wereld waarin alle vrouwen en mannen, jong en oud, dezelfde kansen hebben, in vrijheid kunnen leven en zelf keuzes kunnen maken om hun dromen waar te maken”, hield Mary haar gehoor voor.
  “Er zijn drie belangrijke zaken die geregeld moeten worden om de wereld een betere plek te maken voor iedereen. Vrouwenemancipatie, gelijkheid tussen man en vrouw en betere gezondheidszorg voor jong en oud”, zei Mary. Ze vindt ook dat er meer gedaan moet worden om sterfte van moeders bij de bevalling te voorkomen. “Als je bedenkt dat vrouwen ongeveer de helft van de populatie van een land vormen, dan is het voor een succesvolle toekomst van een land van essentieel belang om meisjes en vrouwen goed te onderwijzen, gezond te houden en te beschermen.”

  30 september 2013 - 14:39