×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prinses Laurentien lanceert de Taalmeter

  Prinses Laurentien lanceert de Taalmeter

  Prinses Laurentien heeft maandagochtend in Den Haag de Taalmeter geïntroduceerd. Dit deed de prinses samen met staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Stichting Lezen & Schrijven heeft de Taalmeter ontwikkeld om laaggeletterdheid sneller op te sporen. Het online instrument stelt binnen maximaal twaalf minuten vast of iemand moeite heeft met lezen en schrijven. De Taalmeter kan worden gebruikt bij bijvoorbeeld intakegesprekken bij het UWV of aan de balies van gemeenten, maar ook door werkgevers.


  Prinses Laurentien heeft maandagochtend in Den Haag de Taalmeter geïntroduceerd. Dit deed de prinses samen met staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.
  Stichting Lezen & Schrijven heeft de Taalmeter ontwikkeld om laaggeletterdheid sneller op te sporen. Het online instrument stelt binnen maximaal twaalf minuten vast of iemand moeite heeft met lezen en schrijven. De Taalmeter kan worden gebruikt bij bijvoorbeeld intakegesprekken bij het UWV of aan de balies van gemeenten, maar ook door werkgevers.
  De gemeente Den Haag gebruikt de Taalmeter voortaan standaard bij het intakegesprek met mensen die een bijstandsuitkering aanvragen. Indien nodig krijgen ze taallessen. Den Haag is de eerste gemeente in Nederland die de Taalmeter op deze manier gebruikt.
  ''Voor 1,3 miljoen volwassenen met lees- en schrijfproblemen zijn belangrijke zaken in het dagelijkse leven lastig, bijvoorbeeld het lezen van een vacaturetekst of het schrijven van een sollicitatiebrief", zegt prinses Laurentien. "Lezen en schrijven zijn de basis om duurzaam te kunnen participeren. Het is echter lastig om erachter te komen wie er nu moeite heeft met lezen en schrijven. Daarom is het fantastisch dat we met de Taalmeter snel en objectief kunnen achterhalen of iemand extra hulp nodig heeft. Zo kunnen we gericht veel meer mensen helpen bij het verwerven van deze basis.''

  14 oktober 2013 - 13:23