×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prinses Haya wint ronde in strijd om kinderen

  "kwesties van algemeen belang"

  Prinses Haya wint ronde in strijd om kinderen

  De emir van Dubai, sjeik Mohammed bin Rashid, heeft vrijdag een pijnlijke nederlaag geleden bij het hof van beroep in Londen.


  Dat oordeelde dat twee uitspraken die de rechtbank voor familiezaken heeft gedaan in de strijd om de zeggenschap over de twee kinderen die hij heeft met de Jordaanse prinses Haya, gepubliceerd mogen worden. De emir kan die beslissing nog aanvechten bij het Hooggerechtshof en heeft daarvoor tot dinsdagmiddag de tijd.

  Sjeik Mohammed (70) had geëist dat de twee rechterlijke uitspraken die betrekking hebben op “bepaalde betwiste feitelijke kwesties” en “kwesties die voortvloeien uit zijn speciale positie als soeverein en regeringsleider van een buitenlandse staat” niet openbaar gemaakt zouden worden. Lord Justice Underhill oordeelde echter dat de zaak “kwesties van algemeen belang” opriep die verder gingen dan de zaak zelf en dat publicatie daarom niet ongewenst was.

  Prinses Haya (45), die vorig jaar uit Dubai is vertrokken en zich voorlopig in Londen heeft gevestigd, was zowel vrijdag als donderdag bij de hoorzittingen aanwezig. Zij was tegen de beperking op publicatie van de uitspraken. Ook een aantal media, waaronder The Guardian, hadden protest aangetekend. De uitspraken zijn echter nog steeds geheim hangende het mogelijke beroep van de sjeik bij het Hooggerechtshof.

  Prinses Haya, een halfzus van koning Abdullah, trouwde in 2004 met de heerser van Dubai. Ze hebben twee kinderen, om wie het in de rechtszaak in Londen gaat. Haya heeft de voorlopige voogdij gekregen, maar de sjeik wil dat ze bij hem in Dubai komen.

  29 februari 2020 - 11:30