Prinses Beatrix breekt jukbeen

Prinses Beatrix heeft door een 'onfortuinlijke' val haar jukbeen gebroken. Dat gebeurde in huiselijke kring, liet de Rijksvoorlichtingsdienst zondag weten. Beatrix is zondagochtend al geopereerd en zal enkele dagen in het ziekenhuis moeten blijven. "De prinses zal daarna verder herstellen in Huis ten Bosch'', aldus de RVD. De gevolgen van de valpartij voor de officiële verplichtingen van de prinses worden per geval bekeken. Het eerstvolgende openbare optreden van Beatrix is pas op 1 oktober, blijkt uit de agenda van het koninklijk huis.

Prinses Beatrix heeft door een 'onfortuinlijke' val haar jukbeen gebroken. Dat gebeurde in huiselijke kring, liet de Rijksvoorlichtingsdienst zondag weten.

Beatrix is zondagochtend al geopereerd en zal enkele dagen in het ziekenhuis moeten blijven. "De prinses zal daarna verder herstellen in Huis ten Bosch'', aldus de RVD. De gevolgen van de valpartij voor de officiële verplichtingen van de prinses worden per geval bekeken. Het eerstvolgende openbare optreden van Beatrix is pas op 1 oktober, blijkt uit de agenda van het koninklijk huis.

In maart kwam de voormalige koningin ook al ten val. Dat gebeurde voor de deur van de Oosterpoort in Groningen waar ze een concert van Noord Nederlands Orkest bezocht. De vorstin liep over de rode loper en struikelde over een stoeprand onder de loper. Ze kwam hard ten val, maar raakte niet gewond.