×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Jaime kiest voor Fair Trade-ringen

  Goud uit oude mobieltjes en microchips

  Prins Jaime kiest voor Fair Trade-ringen

  Prins Jaime schuift vandaag een bijzondere ring aan de vinger van zijn bruid Viktória Cservenyák. Het goud is afkomstig uit Peru en werd aangekocht via het Fair Tradeprogramma van Solidaridad. De verlovingsring, die Viktória kreeg bij het huwelijksaanzoek bevat ook bijzonder goud. Hij is gemaakt van goud dat afkomstig uit microchips en oude mobieltjes, zo vertelt de prins in een interview met het tijdschrift Royalty.


  Prins Jaime schuift vandaag een bijzondere ring aan de vinger van zijn bruid Viktória Cservenyák. Het goud is afkomstig uit Peru en werd aangekocht via het Fair Tradeprogramma van Solidaridad. De verlovingsring, die Viktória kreeg bij het huwelijksaanzoek bevat ook bijzonder goud. Hij is gemaakt van goud dat afkomstig uit microchips en oude mobieltjes, zo vertelt de prins in een interview met het tijdschrift Royalty. ‘Gezien mijn werk wilde ik zeker weten dat het goud en de diamanten in de verlovingsring en trouwringen geen oorsprong hadden in een oorlogsgebied als Oost-Congo. Röell Jewellery haalde het goud voor de verlovingsring uit herwonnen goud uit de elektronicasector en de diamanten komen uit conflictvrije mijnen. Voor de trouwringen kocht de juwelier op mijn verzoek goud in van het Fair Trade-programma van Solidaridad. Dankzij dit project krijgen mijnbouwers in Peru eerlijkere werkomstandigheden. Nu kan ik naar onze ringen kijken en weten dat ze werkelijk iets puurs vertegenwoordigen,' aldus prins Jaime in een interview met Royalty, dat komende week verschijnt. Het magazine heeft een zeer uitgebreide huwelijk van de prins in Apeldoorn.

  Foto RVDA

  5 oktober 2013 - 00:05