×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Constantijn viert 44e verjaardag

  Prins Constantijn viert 44e verjaardag

  Prins Constantijn wordt vandaag 44 jaar. De derde zoon van prinses Beatrix en wijlen prins Claus woont en werkt in Brussel. Volgende maand viert hij met echtgenote prinses Laurentien zijn koperen bruiloft.


  Prins Constantijn wordt vandaag 44 jaar. De derde zoon van prinses Beatrix en wijlen prins Claus woont en werkt in Brussel. Volgende maand viert hij met echtgenote prinses Laurentien zijn koperen bruiloft.

  Prins Constantijn was de eerste van de zoons van Beatrix die trouwde, iets minder dan een jaar voor het veelbesproken huwelijk van Willem-Alexander en Máxima die zich enkele maanden voor de bruiloft van Constantijn verloofden. Constantijn en de drie jaar oudere Laurentien hebben drie kinderen, Eloise, Claus en Leonore.

  De prins krijgt geen uitkering van de staat en moet evenals Laurentien zelf zijn geld verdienen. Hij is tegenwoordig kabinetschef van eurocommissaris Neelie Kroes. De drukke baan in Brussel zorgt ervoor dat Constantijn maar weinig publieke activiteiten vervult buiten Koninginnedag (straks: Koningsdag), Prinsjesdag en de uitreiking van de World Press Photo en de Prins Claus Prijs.

  Het regering heeft de prins vorige maand aangewezen als reserveregent voor prinses Amalia voor het geval haar beide ouders wegvallen voordat ze de leeftijd van 18 jaar heeft bereikt.

  11 oktober 2013 - 08:26