Prins Charles rouwt om vriend

Prins Charles heeft een goede vriend verloren. Hugh van Cutsem overleed dinsdag op 72-jarige leeftijd. Hij was sinds de jaren 60 bevriend met de prins van Wales. Ze studeerden samen aan de universiteit van Cambridge.
De twee vrienden gingen met regelmaat samen op vakantie. Ze hadden gedeelde interesses zoals het plattelandsleven, veldsporten en schieten. Zijn zoon Edward was bruidsjonker op de bruiloft van prins Charles en prinses Diana in 1981. Zijn kleindochter Grace was in 2011 bloemenmeisje op de bruiloft van prins William en Kate. Beroemd is de foto waarop ze haar oren bedekte tijdens de balkonscène op Buckingham Palace.
De vier zonen van Hugh van Cutsem mogen zich tot de vriendenkring rekenen van prins William. Het is volgens Hello! waarschijnlijk dat een van hen wordt gevraagd om peetvader te worden van de pasgeboren prins George.
Hugh van Cutsem en zijn vrouw Emilie woonden gedurende hun 42-jarige huwelijk langere tijd in het huis Anmer Hall, op het koninklijke landgoed Sandringham van de Britse koningin Elizabeth