×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Openheid in kosten kroondomein Het Loo

  Partij voor de Dieren wilde openheid kosten jachtactiviteiten

  Openheid in kosten kroondomein Het Loo

  De begroting van het koningshuis geeft voor de eerste keer inzage in de kosten van faunabeheer en het onderhoud van kroondomein Het Loo in Apeldoorn. Zo blijkt dat er zes faunabeheerders actief zijn voor het Koninklijk Huis, waarmee in 2014 personeelskosten zijn gemoeid van 347.200 euro.


  Voor het onderhoud van de wegen en de wildrasters in het kroondomein is een bedrag geraamd van 185.000 euro. Voorts wordt een bedrag uitgetrokken van 90.000 euro voor het onderhoud van de terreinauto’s. Voor reiskosten en opleidingen van het personeel is 10.000 euro begroot.

  De openheid is een gevolg van een motie van de Partij voor de Dieren, die in oktober vorig jaar in de Tweede Kamer werd aangenomen. De motie verzocht de regering in de begroting van het koningshuis voortaan ‘een gedetailleerd kostenoverzicht’ mee te nemen over het faunabeheer op het landgoed op de Veluwe. De partij hoopte hiermee inzage te krijgen in ‘de hoeveelheid belastinggeld die opzij wordt gezet voor de jachtactiviteiten van de koninklijke familie’.

  17 september 2013 - 17:40