Nieuwste trend in gezichtsreiniging: de gezichtsreinigingsborstel

We willen allemaal niets liever dan een mooie, stralende, gladde huid. Dat is helaas niet voor iedereen even vanzelfsprekend: een vette huid, puistjes, mee-eters, acne, oneffenheden, fijne lijntjes en rimpels… we hebben allemaal wel ergens last van.

Maar er is nu een nieuwe trend in gezichtsreiniging uit de Verenigde Staten overgewaaid naar Nederland: de gezichtsreinigingsborstel. Is dit de oplossing voor al je huidproblemen?

Wat is het?
De gezichtsreinigingsborstel of cleaning brush lijkt qua uiterlijk een beetje op een elektrische afwasborstel, maar dan net iets geavanceerder. Zoals de naam al aangeeft betreft het een borstel die speciaal is ontwikkeld om je gezicht mee te reinigen. Er zijn verschillende varianten verkrijgbaar, en de prijzen lopen uiteen van een paar tientjes tot meer dan €100 voor een luxer exemplaar.

Wat doet het?
Het gebruiken van een gezichtsreinigingsborstel is veel effectiever dan je gezicht ‘met de hand’ reinigen. Het is dan ook een uitstekende manier om je huid dagelijks van make-up resten, vuil, talg en andere onzuiverheden te ontdoen. Hierdoor krijgen puistjes en mee-eters geen kans. Gezichtsreinigingsborstels hebben daarbij ook een exfoliërend effect; dode huidcellen worden optimaal verwijdert, grove poriën worden minder zichtbaar en de bloedsomloop wordt gestimuleerd. Het resultaat is een mooie, gezonde en stralende huid.                                    

Hoe gebruik je het?
De meeste gezichtsreinigingsborstels zijn prima geschikt om onder de douche of in bad te gebruiken, gewoon in combinatie met je favoriete reinigingsmelk, facewash of tonic. Je gezichtsproducten werken beter met een gezichtsreinigingsborstel, en hydraterende crèmes of lotions die je na het reinigen op je gezicht aanbrengt kunnen beter door je huid worden opgenomen.

Werkt het?
Gebruikers en beauty-experts zijn over het algemeen zeer positief over gezichtsreinigingsborstels; de resultaten zijn al na het eerste gebruik zichtbaar, en je huid wordt bij dagelijks gebruik steeds zachter, gladder en zuiverder. Het is echter wel belangrijk om te weten dat een gezichtsreinigingsborstel alleen effectief is als je het apparaat goed schoonmaakt na gebruik; doe je dit niet, dan zullen zich allerlei bacteriën in de borstel gaan ophopen, met als gevolg dat de puistjes en mee-eters toch weer opduiken.

Welke gezichtsreinigingsborstel is geschikt voor mij?
Zoals gezegd zit er behoorlijk wat verschil in de verschillende uitvoeringen en prijzen van gezichtsreinigingsborstels. Zoek je een betaalbaar exemplaar van een goede kwaliteit, dan is de nieuwe Silk’n Pure een aanrader. Deze gezichtsreinigingsborstel verwijdert tot 6 keer meer make-up dan met handmatige reiniging, zorgt voor een heerlijke massage van je gezichtshuid en minimaliseert grove poriën. De Silk’n Pure is waterproof en heeft zowel een vibrerende als een pulserende functie, met 2 intensiteitsstanden. Hij is ook heel zuinig: na één keer opladen kun je deze borstel tot wel 50 keer gebruiken. De Silk’n Pure wordt geleverd inclusief houder en twee borstels en is te bestellen via de Silk’n webshop. De voordelige prijs maakt het zeker de moeite waard om het gewoon een keertje uit te proberen – dikke kans dat je daarna niet meer anders wil!

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen