×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Nieuwe Japanse kiezerspaar warm onthaald in Tokio

  Rondrit hervat na uitstel door tyfoon Hagibis

  Nieuwe Japanse kiezerspaar warm onthaald in Tokio

  De nieuwe Japanse keizer Naruhito en keizerin Masako hebben zondag in een open auto een rijtoer gemaakt door Tokio. Tienduizenden enthousiaste Japanners juichten het paar toe.

  Naruhito besteeg op 22 oktober tijdens een klassieke ceremonie officieel de chrysantentroon. De rondrit had eigenlijk toen al moeten plaatshebben, maar werd uitgesteld omdat het land kort daarvoor was getroffen door de tyfoon Hagibis.

  De rijtoer met 46 auto’s begon bij het keizerlijk paleis en duurde een half uur. De keizer droeg een rokkostuum en keizerin Masako een witte jurk en een tiara, een duidelijk verschil met de ceremoniële gewaden die ze bij de troonsbestijging aan hadden.

  Langs de route zwaaiden mensen met Japanse vlaggetjes en ze namen foto’s met hun smartphones. Sommige Japanners zochten zaterdag al een plekje om zo goed mogelijk zicht te hebben. “Om dit historische moment met mijn eigen ogen te zien en om de glimlach van de keizer en keizerin te zien, wilde ik vooraan staan”, zei een van hen.

  10 november 2019 - 19:32