×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Minder Oranjes, kleinere Commissie in- en uitgeleide

  Eerste Verenigde Vergadering voor Broekers-Knol

  Minder Oranjes, kleinere Commissie in- en uitgeleide

  De commissie van in- en uitgeleide is dit jaar kleiner dan vorig jaar tijdens Prinsjesdag. Het Koninklijk Huis is ditmaal door vier leden vertegenwoordigd: koning Willem-Alexander en koningin Máxima alsmede prins Constantijn en prinses Laurentien. De commissieleden begeleiden het gezelschap naar en van de Ridderzaal.


  Vorig jaar waren zeven leden van het Koninklijk Huis in de Ridderzaal aanwezig en bestond de commissie uit negen leden. Tweede Kamervoorzitter Anouschka van Miltenburg (VVD) is voorzitter van de commissie. Zij wordt bijgestaan door Eerste Kamerleden Willem Witteveen (PvdA) en Sophie van Bijsterveld (CDA). Namens de Tweede Kamer maken Helma Neppérus (VVD), Martijn van Dam (PvdA) en Lilian Helder (PVV) daarvan deel uit.

  Eerste Kamervoorzitter Ankie Broekers-Knol (VVD) zit voor de eerste keer de Verenigde Vergadering voor.

  17 september 2013 - 13:08