×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Lintjesregen 2014

  3155 koninklijke onderscheidingen uitgereikt

  Lintjesregen 2014

  Dit jaar zijn ter gelegenheid van Koningsdag in totaal 3155 Koninklijke onderscheidingen verleend. In de Orde van de Nederlandse Leeuw zijn 15 personen gedecoreerd en in de Orde van Oranje-Nassau 3140 personen. In het Caribisch deel van het Koninkrijk (Aruba, Curaçao, Sint Maarten, Bonaire, Sint Eustatius en Saba) hebben 52 personen een Koninklijke onderscheiding ontvangen.


  Er zijn 3533 voorstellen voor de lintjesregen 2014. Over 378 voorstellen (10,69 % van het totaal bij de lintjesregen 2014) is uiteindelijk een negatief advies uitgebracht. Er zijn 1116 vrouwen bij de lintjesregen 2014 gedecoreerd, dat komt neer op 35,37 %. Het aantal mannen bedraagt 2039 (64,63 %). Van alle gedecoreerden zijn er 2783 (88,21 %) benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. In de provincie Noord-Brabant zijn de meeste personen gedecoreerd, 620 personen. Dit heeft waarschijnlijk te maken met het florerende verenigingsleven in Brabant. De oudst gedecoreerde persoon is mevrouw A.M. de Jong-van Oosten (1920) te Capelle aan den IJssel. Zij is actief als vicevoorzitter van de huurdersvereniging en als gastvrouw/organisator van uitstapjes en (sjoel)activiteiten voor bewoners van het woningcomplex aan de Centrumpassage. De jongst gedecoreerde persoon is de 31-jarige heer M.R.L. van Hengst te Spijkenisse. Hij is vanaf 1996 actief als vrijwilliger/begeleider bij de Klimroos en Ridderclub (kinderactiviteiten) en vanaf 1997 als trainer/vrijwilliger bij de korfbalvereniging S.C. Olympia.

   

  25 april 2014 - 12:05