×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Twee of drie zoenen?

  Door Marc van der Linden

  Wat heeft iedereen zich druk gemaakt over prins Harry en zijn Meghan. Ik ook hoor. Ik had vooral medelijden met die oude koningin Elizabeth en vond het ook heel zielig voor prins Charles, die toch al zijn leven lang in de reserverol heeft gelopen. En juist nu hij bijna aan de beurt moet zijn, kan hij niet meer op zijn populaire jongste zoon…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningin Máxima bewondert Friese kunst

  Koningin Máxima bewondert Friese kunst

  Koningin Máxima heeft vrijdag het nieuwe Fries Museum aan het Wilhelminaplein in Leeuwarden geopend. Na de officiële opening nam de koningin uitgebreid de tijd om de exposities Ferhaal van Fryslân, Oud Geld, Het Fries verzetsmuseum en Horizonnen in het museum te bewonderen.
  De opening van het museum ging gepaard met een muzikaal programma, waarbij onder anderen het pasveercorps en Iris Kroes optraden. Groep 7 van de Máximaschool was ook aanwezig.
  Na de opening werd het zwaard van Grutte Pier geplaatst en kreeg het gezelschap van koningin Máxima een rondleiding door het museum. De tentoongestelde exposities hebben allen als thema ‘de ontwikkeling van Friesland, de Friese cultuur en haar inwoners’.
  Het was de eerste keer dat Máxima als koningin een museum opende. Het Fries Museum rekent na de heropening op 100.000 bezoekers per jaar.

  13 september 2013 - 15:46