×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningin Máxima bewondert Friese kunst

  Koningin Máxima bewondert Friese kunst

  Koningin Máxima heeft vrijdag het nieuwe Fries Museum aan het Wilhelminaplein in Leeuwarden geopend. Na de officiële opening nam de koningin uitgebreid de tijd om de exposities Ferhaal van Fryslân, Oud Geld, Het Fries verzetsmuseum en Horizonnen in het museum te bewonderen.
  De opening van het museum ging gepaard met een muzikaal programma, waarbij onder anderen het pasveercorps en Iris Kroes optraden. Groep 7 van de Máximaschool was ook aanwezig.
  Na de opening werd het zwaard van Grutte Pier geplaatst en kreeg het gezelschap van koningin Máxima een rondleiding door het museum. De tentoongestelde exposities hebben allen als thema ‘de ontwikkeling van Friesland, de Friese cultuur en haar inwoners’.
  Het was de eerste keer dat Máxima als koningin een museum opende. Het Fries Museum rekent na de heropening op 100.000 bezoekers per jaar.

  13 september 2013 - 15:46