×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning begint Troonrede met persoonlijke noot

  Willem-Alexander neemt Beatrix' woorden over als afsluiting

  Koning begint Troonrede met persoonlijke noot

  Koning Willem-Alexander is rond 13.15 uur begonnen aan het voorlezen van de troonrede in de Ridderzaal.


  Het koninklijk gezelschap kwam vlak daarvoor in de Gouden Koets aan op het Binnenhof. Aan het begin van de troonrede bedankte hij zijn moeder, prinses Beatrix, die een ‘grote inspiratiebron’ voor hem geweest is. Ook refereerde Willem-Alexander aan het overlijden van zijn broer, prins Friso. Hij sprak dank uit voor de gevoelens van verbondenheid die vanuit de bevolking kwamen. “Die waren ons tot grote steun.”

  De dag waarop hij koning werd, omschreef Willem-Alexander als ‘een dag van verbondenheid’.

  De koning sloot af met: ‘U mag zich in uw zware taak gesteund weten door het besef dat velen u wijsheid toewensen en met mij om kracht en Gods zegen voor u bidden.’ Het zijn dezelfde woorden die zijn moeder uitsprak tijdens haar laatste Troonredes.

  17 september 2013 - 13:53