Koning Albert weer aan de slag

De in juli teruggetreden Belgische koning Albert heeft woensdag voor het eerst sinds de troonswisseling weer publieke optredens. Koning Albert is in de middag in het Paleis der Academiën in Brussel bij de prijsuitreiking van 'Focus Aarde'. De onderscheiding is bedoeld als aanmoediging voor het technisch-, beroeps- artistiek en buitengewoon onderwijs en wordt uitgeloofd door de Stichting Koningin Paola, in samenwerking met de Stichting Dirk Frimout.

De in juli teruggetreden Belgische koning Albert heeft woensdag voor het eerst sinds de troonswisseling weer publieke optredens.
Koning Albert is in de middag in het Paleis der Academiën in Brussel bij de prijsuitreiking van 'Focus Aarde'. De onderscheiding is bedoeld als aanmoediging voor het technisch-, beroeps- artistiek en buitengewoon onderwijs en wordt uitgeloofd door de Stichting Koningin Paola, in samenwerking met de Stichting Dirk Frimout.
De koningin zelf kan niet bij de prijsuitreiking van 'haar' stichting zijn. Paola werd vorige week donderdag vanwege een 'goedaardige urologische aandoening' opgenomen en geopereerd in het universitair medisch centrum Sint Pieter in Brussel. De operatie is goed verlopen, maar de koningin moet enkele weken herstellen van de ingreep.
Koning Albert gaat na afloop naar het Egmontpaleis voor een feestelijke bijeenkomst ter gelegenheid van de 175e verjaardag van de juridische publicaties Bruylant. Deze uitgaven gelden als parel van de Belgische uitgeverij, aldus het hof in een persmededeling.