×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Huub Oosterhuis trekt boetekleed aan

  ‘Ik had beter moeten weten’

  Huub Oosterhuis trekt boetekleed aan

  Huub Oosterhuis biedt zijn excuses aan over zijn uitspraken over koningin Beatrix, waar vorige week commotie over ontstond. In een opniestuk dat woensdag in Trouw staat schrijft hij 'het boetekleed' aan te trekken. "Ik had beter moeten weten." De dichter-theoloog stelt in zijn vorige week verschenen biografie, die werd geschreven door journalist Marc van Dijk, dat Beatrix in 2010 op aandringen van prem


  Huub Oosterhuis biedt zijn excuses aan over zijn uitspraken over koningin Beatrix, waar vorige week commotie over ontstond. In een opniestuk dat woensdag in Trouw staat schrijft hij 'het boetekleed' aan te trekken. "Ik had beter moeten weten."

  De dichter-theoloog stelt in zijn vorige week verschenen biografie, die werd geschreven door journalist Marc van Dijk, dat Beatrix in 2010 op aandringen van premier Rutte tot drie keer toe haar kersttoespraak moest aanpassen, en dat ze hier 'woedend' over was.

  In 2011 vertelde Oosterhuis al eens iets dergelijks, maar hij trok zijn uitspraken in toen Mark Rutte en Geert Wilders boos reageerden. Door aan journalisten te vertellen wat hij van Beatrix persoonlijk zou hebben gehoord, brak Oosterhuis het protocol. In de biografie, die De paus van Amsterdam heet, onthult Oosterhuis dat hij destijds een excuusbrief aan Beatrix heeft geschreven.

  Met biograaf Van Dijk besprak hij het onderwerp echter opnieuw. "Daarvoor schaam ik me en betuig ik mijn spijt", schrijft Oosterhuis in Trouw. "Ik had me niet moeten laten misleiden door de vertrouwelijkheid die in de loop van jaren intensieve samenwerking op momenten kan ontstaan tussen een biograaf en zijn onderwerp."

  16 oktober 2013 - 07:51