GQ schrapt Thaise koning

De Thaise koning Vajiralongkorn is dit jaar terechtgekomen op de kledinglijst van het Britse mannenblad GQ.

Alleen staat de vorst niet in het linker rijtje met bestgeklede mannen van de wereld, maar in het rijtje met slechtstgeklede.

De online redactie vond het niet nodig een nadere toelichting te plaatsen op de klassering van de Thaise koning. Op sociale media buiten Thailand werden bij het bericht echter meteen verduidelijkende opnamen geplaatst uit Duitsland. Waar de koning zich regelmatig vertoont met afzakkende jeans en een haltertopje dat zijn middenrif vrijlaat. Dat was bewijs genoeg voor slechte smaak.

Echter heeft het Britse mannen- en modeblad GQ op verzoek van moedermaatschappij Condé Nast de Thaise koning Vajiralongkorn verwijderd. Ook de Chinese president Xi Jinping werd verwijderd uit de top tien van slechtst geklede mannen. Op de website van GQ zijn dat er nu maar acht.

Condé Nast gaf aan website BuzzFeed als reden dat het bericht uit zijn context kon worden gehaald. Onbedoeld zou dat voor aanstoot of belediging kunnen zorgen. In de gedrukte versie van GQ, die vanaf vrijdag in de winkels ligt, zijn koning (achtste in de rangschikking) en president (derde) nog wel terug te vinden.

De Thaise vorst is afgebeeld in zijn favoriete ultrastrakke haltertopje, afzakkende spijkerbroek en plaktatoeages, zoals hij zich in het verleden bij uitstapjes in Beieren heeft vertoond. Die beelden zijn in Thailand verboden. “Hoeveel andere goden ken je met een voorliefde voor echt strakke crop tops, hipster jeans en nep-tatoeages? Het antwoord is geen. En dat komt omdat er geen anderen bestaan”, noteerde GQ bij de foto.

Het was donderdag al opgevallen dat de lijst, tegenhanger van de top 50 best geklede mannen, op internet was ingekort. Prins Harry belandde op de 41e plaats bij de best geklede mannen.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen