×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Geen straat beschikbaar voor koning Filip

  ’We kunnen moeilijk speciaal een laan aanleggen’

  Geen straat beschikbaar voor koning Filip

  In het Belgische Leuven zal op korte termijn geen straat, laan of plein vernoemd worden naar koning Filip. Een Leuvens raadslid had erover een voorstel gedaan. “We hebben op dit ogenblik geen straat in voorraad”, liet burgemeester Louis Tobback toen weten.
  Aanleiding voor het voorstel was het feit dat het nieuwe koningspaar Leuven uitkoos als eerste stad van zijn kennismakingsronde door het land, de ‘blijde intrede’, op 6 september. Raadslid Rik Daems wilde graag dat Leuven al voor die datum zou besluiten een straat naar Filip te vernoemen, meldt persbureau Belga.
  “Met uitzondering van Leopold II hebben alle vorsten in Leuven een straatnaam gekregen”, aldus burgemeester Tobback. “Vroeg of laat zal dit ongetwijfeld ook met koning Filip gebeuren, maar op dit ogenblik hebben we geen nieuwe straat, laan of plein om naar hem te vernoemen. We kunnen moeilijk hiervoor speciaal een laan gaan aanleggen. Ik zie geen reden om mee te doen in de race om als eerste een straat te vernoemen naar de nieuwe vorst.”

  26 augustus 2013 - 14:53