’Film over Diana één grote leugen’

De ex-vriend van de overleden prinses Diana noemt de nieuwe film over haar een ‘grote leugen’. Dat zegt dokter Hasnat Khan (54) aan de vooravond van de première van de film Diana.
De film is gebaseerd op het boek Diana: Her Last Love, en gaat over de belangrijke mannen in het leven van de prinses in de periode voordat ze overleed in 1997. Ze reed op de noodlottige avond met haar vriend Dodi al-Fayed in een auto die werd achtervolgd door paparazzi. Eerder was haar relatie met Khan op de klippen gelopen.
De producers van de film zouden hebben gezegd dat Khan zijn zegen had gegeven aan het project, maar dat ontkent de hartchirurg: “Dat is onzin, ik heb nooit mijn toestemming gegeven. Het is een roddelverhaal gebaseerd op verhalen van vrienden. Die wisten maar weinig van de relatie”, meldt Mirror.
De arts heeft alleen stilstaande beelden uit de film gezien. “Ik zag meteen dat het helemaal niet leek op hoe wij met elkaar omgingen. Ze hebben zich voorgesteld hoe wij ons gedroegen en ze hebben het bij verkeerde eind.” De film over Diana gaat op 5 september in première in Londen.