×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Filip en Mathilde toeren door Wallonië

  Filip en Mathilde toeren door Wallonië

  Koning Filip en koningin Mathilde brengen dinsdag hun tweede 'blijde intrede' bezoek. Het koninklijk paar reist af naar Waver in Waals-Brabant. Eerder bezochten Filip en Mathilde Leuven in Vlaams-Brabant. Ze kregen daar een warm welkom.


  Het bezoek is onderdeel van de zogeheten Blijde Intredes, een tournee door België. In België is het traditie dat een nieuwe koning door het land trekt om zijn ‘intrede te doen in steden’. Het draait daarbij om het eerste contact met de plaatselijke bevolking.

  Het vorstenpaar bezoekt in 2 maanden tijd alle provincies in Vlaanderen en Wallonië. Ook gaan ze naar de Duitstalige gemeenschap in Eupen. Vrijdag begon het tournee in Vlaams-Brabant. Het laatste bezoek staat gepland op 25 oktober aan Brugge (West-Vlaanderen).

  10 september 2013 - 10:43