Filip en Mathilde sluiten Blijde Intredes af in Brussel

Koning Filip en koningin Mathilde beëindigen hun kennismakingsronde door België met een bezoek aan Brussel op woensdag 6 november. Op het programma van de laatste dag van de zogeheten Blijde Intredes staat zoals gebruikelijk een ontmoeting met lokale bestuurders en de burgemeester.

Koning Filip en koningin Mathilde beëindigen hun kennismakingsronde door België met een bezoek aan Brussel op woensdag 6 november.
Op het programma van de laatste dag van de zogeheten Blijde Intredes staat zoals gebruikelijk een ontmoeting met lokale bestuurders en de burgemeester. Een werklunch wordt gewijd aan de belangrijkste thema's in de regio van de Belgische hoofdstad. Het Belgische koningspaar maakt ook een wandeling over de Grote Markt van Brussel om daar de bevolking te ontmoeten.
Het vorstenpaar bezoekt in twee maanden tijd alle provincies in Vlaanderen en Wallonië. Op 25 oktober bezoeken ze Brugge in West-Vlaanderen. Op vrijdag 8 november brengen ze een bezoek aan koning Willem-Alexander en koningin Máxima in Nederland.