Familie druk met voorbereiding huwelijk prins Jaime

De voorbereidingen voor het huwelijk van prins Jaime, de jongste zoon van prinses Irene, duren tot zaterdagmorgen. "Tot het laatste moment", zo voorspelde Jaimes broer prins Carlos in een vooruitblik op de aanstaande bruiloft. "Er is nog veel te doen, maar dat is leuk", voegde Jaimes tweelingzus prinses Margarita eraan toe. Beiden waren het afgelopen weekeinde in Italië waar de Bourbon-Parma tak van de koninklijke familie de banden met het land van hun overgrootvader Roberto aanhaalde. De Bourbons werden in 1859 bij de eenwording van Italië uit Parma verdreven, maar de familie keert er nu weer jaarlijks terug voor een aantal plechtigheden.

De voorbereidingen voor het huwelijk van prins Jaime, de jongste zoon van prinses Irene, duren tot zaterdagmorgen. "Tot het laatste moment", zo voorspelde Jaimes broer prins Carlos in een vooruitblik op de aanstaande bruiloft. "Er is nog veel te doen, maar dat is leuk", voegde Jaimes tweelingzus prinses Margarita eraan toe.
Beiden waren het afgelopen weekeinde in Italië waar de Bourbon-Parma tak van de koninklijke familie de banden met het land van hun overgrootvader Roberto aanhaalde. De Bourbons werden in 1859 bij de eenwording van Italië uit Parma verdreven, maar de familie keert er nu weer jaarlijks terug voor een aantal plechtigheden.
Prins Jaime (40) en zijn verloofde Viktória Cservenyák (30) ontbraken. Ze zijn te druk met andere zaken zo vlak voor hun huwelijk. Het burgerlijk huwelijk is vrijdag. Tijd en plaats worden geheimgehouden omdat het paar het privé wil houden. De inzegening in de Onze Lieve Vrouwe ten Hemelopneming-kerk volgt zaterdagmiddag om 13.00 uur in Apeldoorn, een stad met bijzondere herinneringen voor zowel bruid als bruidegom. Het huwelijksfeest is 's avonds op paleis Het Loo.
Niet bekend is nog wie van de uitgebreide koninklijke familie aanwezig zijn. De familie was een jaar geleden vrijwel compleet op de bruiloft van Jaimes jongste zus prinses Carolina.