×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Dossier vader Pieter van Vollenhoven bewerkt tot boek

  Dossier vader Pieter van Vollenhoven bewerkt tot boek

  Een dossier dat de vader van prof. mr. Pieter van Vollenhoven heeft nagelaten, is bewerkt tot een boek over het begin van de Tweede Wereldoorlog in Nederland. Van Vollenhoven neemt het boek Oostfront Vesting Holland woensdag op fort Uitermeer in Weesp in ontvangst.


  Fort Uitermeer behoort tot de Stelling van Amsterdam. De stelling vormde in 1940 samen met de Nieuwe Hollandse Waterlinie de uiterste verdedigingslinie tegen een aanval van de Duitsers. De inundatielinie liep van het IJsselmeer tot aan Zeeland en was bestemd voor de “hardnekkige en duurzame verdediging van de stedelijke gebieden, de industrie, het goud en de Kroon in het westen van Nederland”, zoals de regering het destijds omschreef.

  19 september 2013 - 13:05