×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Delphine Boël ‘niet op zoek naar een vader’

  Delphine Boël ‘niet op zoek naar een vader’

  Delphine Boël heeft de rechtszaak tegen haar wettelijke vader Jacques Boël en de voormalige koning Albert aangespannen omdat ze wordt gediscrimineerd. De Belgische verdedigt dit standpunt in een persbericht, dat persbureau Belga heeft gepubliceerd.

  ”Voor alle duidelijkheid: deze zaak is geen privé-aangelegenheid. Het is een publieke en politieke materie geworden omdat koning Albert een publiek figuur is. Dit heeft grote gevolgen gehad voor mijn persoonlijk en professioneel leven tot ver buiten België”, aldus Delphine.

  Boël geeft hiervan ook een voorbeeld. ”Ik word door een Anglo-Amerikaanse organisatie World-Check, die vertrouwelijke informatie doorgeeft aan financiële instellingen wereldwijd, beschouwd als een politiek prominent persoon. Volgens hen behoor ik tot de ‘dirty’-categorie omdat ik de ‘vermoedelijke’ dochter ben van Albert. Op basis daarvan startte de Royal Bank of Scotland in januari 2012 een procedure om mijn rekeningen af te sluiten. Nochtans waren al deze rekeningen perfect in orde.”

  Delphine zegt tot slot absoluut niet op zoek te zijn naar een vader. Ze wil slechts haar gelijk halen. ”Ik wil me gewoon ontdoen van al die nadelen zodat mijn kinderen deze onwaarschijnlijke situatie nooit moeten meemaken.”

  10 september 2013 - 00:01