×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Charles is oudste mannelijke troonopvolger in Britse historie

  Sinds 2011 al kroonprins die langst in wachtkamer zit

  Charles is oudste mannelijke troonopvolger in Britse historie

  Prins Charles is sinds donderdag officieel de oudste troonopvolger in de Britse geschiedenis. Charles, die 14 november 65 wordt, overtreft het record van Koning William IV die in 1830 op de leeftijd van 64 jaar en 310 dagen het stokje overnam van zijn broer George IV.


  In 2011 werd Charles al de troonopvolger die het langst wacht om koning te worden. Hij versloeg daarmee het record van zijn betovergrootvader Edward VII. Vorig jaar maakte prins Charles al grapjes over zijn lange wachten. “Ik heb niet veel tijd meer. Als ik niet oppas, gaat het aan mijn neus voorbij”, zei hij.

  Koningin Elizabeth is momenteel 87 jaar oud en heeft meerdere keren aangegeven niet het voorbeeld van haar Europese collega’s te volgen. Naast Beatrix stond ook de Belgische koning Albert de troon af aan zijn zoon.

  20 september 2013 - 12:30