Placeholder

Bourbon-Parma’s besluiten bezoek hertogdommen

Met een galadiner in het sprookjesachtige Castello di Grazzano Visconti heeft de familie Bourbon-Parma zaterdagavond laat het jaarlijkse tweedaagse bezoek aan de voormalige hertogdommen Parma en Piacenza afgesloten. Het diner was voor de leden van de oude dynastieke ridderorden waar prins Carlos aan het hoofd staat. De koninklijke familie Bourbon-Parma regeerde tot het midden van de 19e eeuw over beide Noord-Italiaanse hertogdommen. Prins Carlos mag zich sinds het overlijden van zijn vader in 2010 ook hertog van Parma en Piacenza noemen.

Met een galadiner in het sprookjesachtige Castello di Grazzano Visconti heeft de familie Bourbon-Parma zaterdagavond laat het jaarlijkse tweedaagse bezoek aan de voormalige hertogdommen Parma en Piacenza afgesloten.

Het diner was voor de leden van de oude dynastieke ridderorden waar prins Carlos aan het hoofd staat. De koninklijke familie Bourbon-Parma regeerde tot het midden van de 19e eeuw over beide Noord-Italiaanse hertogdommen. Prins Carlos mag zich sinds het overlijden van zijn vader in 2010 ook hertog van Parma en Piacenza noemen.

Grazzano Visconti ligt enkele kilometers buiten Piacenza. Rond de 14e eeuwse, nog steeds bewoonde burcht, ligt een enorm park en een klein neogotisch nepdorpje met winkeltjes en restaurants.

Graaf Giammaria Visconti di Modrone, voormalig vicevoorzitter van Inter Milan, was gastheer van prins Carlos, prinses Annemarie, prinses Margarita en haar man Tjalling ten Cate en van prinses Marie Thérèse, een zus van Carlos' vader prins Carlos Hugo. ''We zijn erg blij dat u ons hier te gast wil hebben", aldus Carlos.

Prinses Carolina liet evenals een dag eerder in Sodagna verstek gaan bij het avondprogramma.