×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Abdulla en Rania ontmoeten paus

  Gesprek van twintig minuten in Vaticaan

  Abdulla en Rania ontmoeten paus

  Paus Franciscus heeft een ontmoeting gehad met koning Abdullah van Jordanië en zijn vrouw koningin Rania. Dat meldt persbureau Reuters. De ontmoeting zou niet helemaal volgens het protocol zijn gegaan. Normaal spreekt de paus eerst met de leider van een land, om pas daarna diens partner en de rest van de delegatie te ontmoeten.


  In eenvoudig Engels verwelkomde de paus de koning en zijn vrouw met het uitspreken van de woorden “Welcome, your majesty.” Het paar had een 20 minuten durende ontmoeting met de kerkleider in het Vaticaan.

  Voordat de journalisten de locatie moesten verlaten, was nog te horen dat koningin Rania het ‘een enorme eer’ vond om de paus te ontmoeten. De vorst en de paus spraken onder meer met elkaar over de situatie in Syrië.

  29 augustus 2013 - 15:01