×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prinses Charlène heeft bloedhekel aan schoonfamilie

  De prinses mijdt vooral prinses Caroline

  Prinses Charlène heeft bloedhekel aan schoonfamilie

  Prinses Charlène van Monaco heeft een bloedhekel aan haar schoonfamilie. Dat constateert de Spaanse webkrant El Confidencial in een analyse van het gedrag van de echtgenote van prins Albert. Onder de veelzeggende kop ‘De kruistocht van Charlène de Monaco tegen de Grimaldi’s’ wordt dinsdag uit de doeken gedaan dat het niet botert tussen de prinses en de rest van de vorstelijke familie.

  Aanleiding voor de kritische blik is de absentie van Charlène afgelopen zaterdag bij het huwelijk van Louis Ducruet, neef van prins Albert en zoon van prinses Stéphanie. Er werd geen reden opgegeven voor de afwezigheid van Charlène, die een dag eerder nog wel op het prestigieuze Rode Kruisbal was. Maar er was wel een patroon. Charlène ontbrak steeds bij belangrijke familiegebeurtenissen. Ook op de bruiloften van Andrea Casiraghi (2014) en Pierre Casiraghi (2017), de zoons van prinses Caroline, en van Charlotte Casiraghi eerder dit jaar liet ze verstek gaan. Opnieuw zonder aanwijsbare reden.

  El Confidencial merkte op dat Charlène in principe nooit aanwezig is wanneer prinses Caroline ergens is. Zo slaat ze al jaren het door Caroline georganiseerde Rozenbal over. Sinds vorig jaar november zijn beide dames maar twee keer samen in één ruimte gezien: op de nationale feestdag en bij het bliksemstaatsbezoek van de Chinese president aan Monaco. Charlène kon als echtgenote van het staatshoofd niet wegblijven en haar schoonzus kon vanwege haar positie in de Monegaskische familie niet worden genegeerd. Interactie tussen beiden was er ogenschijnlijk niet.

  Over het waarom van de ijzige relatie tussen Charlène en Caroline, en daardoor met de hele clan, bestaan verschillende theorieën. Caroline, als prinses van Hannover de hoogste in rang in de familie, zou moeite hebben haar plek in de rangorde af te staan aan Charlène, terwijl Alberts vrouw zich niet serieus genomen voelt. El Confidencial komt in de analyse echter niet verder dan de constatering dat kennelijk is afgesproken dat Charlène en Caroline elkaar zoveel mogelijk ontlopen.

  31 juli 2019 - 10:36