(file) Monaco Pandemic Covid19 Coronavirus

Prins Albert heeft persoonlijke boodschap voor Nice

Vrijdag heeft Prins Albert II van Monaco zich in afzonderlijke persoonlijke boodschappen gericht tot president Emmanuel Macron van Frankrijk, burgemeester Christian Estrosi van Nice en bisschop André Marceau van Nice. In de Franse stad vielen donderdagochtend drie doden toen een jonge Tunesiër mensen aanviel in de basiliek. Hij was gewapend met een mes en zou “Allahu akbar” (God is de grootste) hebben geroepen.

De prins betuigde in zijn brieven zijn medeleven met de families van de slachtoffers van de terroristische aanslag in de Notre Dame-basiliek in Nice. In zijn boodschap aan de bisschop schreef Albert ook in gebed bij de rooms-katholieke gelovigen van zijn diocees te zijn.

De boodschap was persoonlijk! Hij sprak namelijk tegenover ‘zijn beste vriend’ de president en de burgemeester zijn afschuw uit en zei Albert namens zijn familie en de bevolking van het prinsdom solidair te zijn met Frankrijk, en in het bijzonder met Nice. Dat ligt slechts op 21 kilometer van Monaco, dat voor veel voorzieningen – zoals het vliegveld – leunt op de Franse stad.

Naast prins Albert hebben ook andere koningshuizen van zich laten horen. Donderdag kwamen er al meteen reacties en condoleances van de Nederlandse, Belgische en Zweedse koningsparen. Ook prins Emanuele Filiberto van Italië sprak zijn steun uit aan de families van de slachtoffers en aan heel Nice “dat opnieuw door een verschrikking is getroffen”.

LEES OOK:

Prins Albert van Monaco: ‘Ik doe beroep op uw discipline’

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.